Donald Trump s-a dezlănțuit la adresa protestatarilor din gruparea Black Lives Matter. Președintele Americii l-a acuzat pe unul din liderii mişcării BLM că a făcut apel la revoltă împotriva autorităților statului, un gest de neconceput în SUA!

Prima dată, Donald Trump a atacat pe Twitter, acolo unde a scris „Este trădare, răzvrătire, revoltă!”, cu referire la afirmaţiile preşedintelui filialei din New York a organizației Black Lives Matter, Hawk Newsome. Activistul declarase miercuri, 24 iunie, că, „dacă această ţară nu ne oferă ceea ce dorim, vom reduce acest sistem la cenuşă şi îl vom înlocui cu un altul”. „Aş putea vorbi la figurat sau literal, este o chestiune de interpretare”, a adăugat el. Ulterior, scrie New York Post, Hawk Newsome a explicat că nu încurajează revoltele, dar că nici nu le condamnă.

De la declanşarea protestelor, preşedintele Donald Trump a căutat să proiecteze o imagine dură în gestionarea mişcării de revoltă din State şi a lansat pe Twitter numeroase mesaje care par să solicite forţelor de ordine să intervină mai ferm, impunându-și autoritatea. „Lege şi ordine!” a devenit sloganul preferat pe Twitter al președintelui Americii.

Joi, într-o sarabandă de postări în social-media, şeful statului a sugerat că protestatarii din New York au făcut apel la „a-i prăji ca pe slănină” pe poliţişti.

„Poliţia din New York este extrem de furioasă”, a comentat Trump cu referire la acest slogan. Deocamdată, niciun reprezentant al conducerii sau sindicatelor NYPD nu a făcut declaraţii publice.

NapocaNews