Castelul de la Arcalia urmează să fie reabilitat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 12,35 milioane de lei, a anunţat, marţi, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

„Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca îşi va moderniza infrastructura educaţională de la Arcalia (judeţul Bistriţa-Năsăud) printr-un proiect finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional (POR). (…) Durata de implementare a proiectului este de 3 ani (mai 2020 – aprilie 2023), iar valoarea totală a acestuia se ridică la 12,35 milioane de lei, dintre care peste 12,22 milioane de lei sunt cheltuieli nerambursabile oferite prin Programul Operaţional Regional”, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, proiectul vizează extinderea şi îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie de la Arcalia, menită să deservească anual peste 600 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi la standarde europene.

„Primii beneficiari direcţi ai modernizării bazei UBB de la Arcalia sunt studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului şi cei ai Facultăţii de Biologie şi Geologie, care îşi desfăşoară aici practica interdisciplinară. Proiectul – depus şi finanţat în cadrul Axei prioritare pentru Creşterea relevanţei învăţământului terţiar universitar în relaţie cu piaţa forţei de muncă şi sectoarele economice competitive – vizează extinderea spaţiilor de învăţământ modernizate cu peste 840 mp, precum şi amenajarea unui spaţiu corespunzător pentru desfăşurarea activităţilor didactice universitare preponderent practice. Până la finalul proiectului, acest spaţiu va avea o capacitate de 313 locuri care pot fi utilizate concomitent”, se mai arată în comunicat.

NapocaNews