Virusul ideologic exportat în intreaga lume de R.P. Chineza, cu ajutorul si sustinerea neconditionată a ” marilor filantropi ” globalisti Soros si Bill Gates, a perturbat serios mersul si asa anevoios al expresului European. Garnitura europeana, la care am fost si noi atasati, se va pune in miscare de data aceasta cu mare greutate. Este extrem de greu cand ai o singura locomotiva, care si aceea are motoarele virusate ideologic, iar vagoanele care trebuiesc trase sunt numeroase si ruleaza cu mare greutate. Uniunea Europeana azi este asemenea unui tren avariat si prafuit care parca se intoarce de pe front. Cu Germania in rolul unicei locomotive, toate celelalte tari membre trebuiesc fie ca vreau, fie ca nu vreau, sa mearga in directia impusa de sef mecanicul Cancelar Angela Merkel. Prin urmare si noi, romanii, care am fost atasati la garnitura, e drept ultimii. un fel de vagon Posta, este impetuos necesar sa urmam cursul istoric impus de puternicul motor Diesel. Si cum de obicei ultimul vagon prezinta riscul de a deraia, cei care au format si pus in miscare aceasta garnitura Europeana, au avut grija sa numeasca la conducerea noastra un sef de vagon care sa usureze sarcina batranei locomotive. Caci doar nu-i asa……ultimii veniti, pardon atasati, sunt cei mai nazdravani si neascultatori. Cel putin asa in teorie, caci eu personal nu cred ca Franta, primul vagon de dupa locomotiva, ar nutri sentimente mai bune pentru surata Germanie.

De remarcat faptul ca prin prisma ultimelor evenimente internationale…..criza, pandemia, nebunia, isteria…..spuneti-o cum vreti, sloganul ” europeni din toate tarile uniti-va „, nu prea mai este de actualitate. De actualitate este doar realitatea dura, un fel de scapa cine poate sau fiecare pentru fiecare ! Exemplul cel mai elocvent este dat tocmai de Germania, care singura si-a realimentat motoarele cu 130 de miliarde de euro. Acolo va exista viata si dupa deja celebrul COVID 19. La noi…..nu stiu. Stiu doar ca un vechi proverb romanesc care glasuieste cam asa…..” vara iti faci sanie, iar iarna caruta „. La noi nu se vede nici sania, nici caruta. Se vede doar o ceata deasa si densa ! Si niste clopote care bat a paguba !

Cand semeni vant, culegi furtuna ! Cam asta va culege cat de curand clasa politica din România. Dar nu furtuna, ci uragan ! Prin masurile, multe dintre ele aberante pe care le-au luat, dragii nostri politicieni si-au pus cu propriile lor manute streangul de gat. Ne-au promis o Romanie normala…..poftim avem o normalitate care intrece absurdul. Ceea ce au facut ei cu buna stiinta se numeste…..SABOTAJ ! Au sabotat sistemul medical, multi bolnavi ramanand pe drumuri, au sabotat sistemul educational si de invatamant prin refuzul de a redeschide institutiile de invatamant, au pus pe butuci turismul si intregul HORECA, micile intreprinderi si centrele comerciale sunt in plop si plopul in aer, transporturile au revenit precum in epoca de aur…..o masina la fiecare 10 minute, au trantit la licitatii doar de ei stiute……Ma opresc aici cu enumerarea ca ma apuca groaza. Iar masurile de revenire la normalul promis in campania electorala de Guvernatorul sas sunt timide ca o fata mare. In schimb adjunctul sasului, Orbanu, nu sufera de timiditate atunci cand afirma tare si raspicat ca…..” io no pot ” sa maresc pensiile cu 40 de procente, desi exista o hotarare legislativa in aceasta directie. La noi ca la nimenea. Legislativul hotaraste, iar executivul refuza. Pentru cine nu intelege ce se intampla acum in Romania, recomand sa vizioneze filmul animat…..” Ferma animalelor „. Si se va edifica.

Pana una alta, vara va trece cum va trece, dar la toamnă vom exclama neputinciosi si noi precum greierele lui Toparceanu……” cri,cri,cri toamna gri, nu credeam c-o sa mai vi „. Pentru ca in loc sa numaram recolta, vom numara somerii si firmele aflate in faliment. De restul ce sa mai vorbim…..restul e durere. Vorba aia….in durere ne nastem, in durere traim si in durere murim. Sau cum ar zice chibitul….al naibi expresul asta Jeane in care ne-am suit ! Cu a lui locomotiva cu tot !

Cristian Ardeleanu