240 de noi locuri ar urma să fie disponibile în creşele din Cluj-Napoca, începând din toamna acestui an, respectiv luna februarie a anului viitor. Ca să poată da în exploatare cele trei creșe, municipalitatea trebuie să angajeze 7v5 de persoane, iar costurile de funcţionare se ridică la peste 1 milion de euro anual. 

150 de noi locuri la creșă ar urma să fie disponibile din 15 octombrie 2020, când Primăria a anunțat că se vor finaliza creșele de pe Grigore Alexandrescu nr.47 A (Manastur), și Theodor Capidan (Bună Ziua), respectiv luna februarie 2021, când ar mai urma să fie gata încă 90 de locuri rezultate prin extinderea creșei de pe Meziad. 

Primarul Emil Boc a spus că darea în exploatare a celor trei creșe presupune un efort financiar din partea municipalităţii de peste 1 milion de euro anual, bani de la bugetul local. De asemenea, pentru cele trei noi creşe, municipalitatea trebuie să angajeze 75 de persoane.

Nu în ultimul rând, în şedinţa Consiliului Local de marţi, Primăria Cluj-Napoca a preluat în proprietate grădiniţa din Bună Ziua, condiţie impusă pentu proprietarii Grand Hotel Italia care construiesc în zonă un asamblu de 15 locuințe.

NapocaNews