Autorităţile pakistaneze au ordonat închiderea a cel puţin zece grupuri de ajutor finanţate din străinătate, între care şi o fundaţie înfiinţată de miliardarul şi filantropul George Soros, relatează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Pakistanul şi-a înăsprit poziţia faţă de ONG-urile umanitare interne şi internaţionale în ultimii ani, acuzând unele că se folosesc de activitatea lor ca o acoperire pentru spionaj.

În ianuarie, Islamabadul a ordonat unui număr de zece grupuri pentru drepturile omului şi protejarea femeilor să-şi înceteze activităţile.

Un reprezentant al Forumului Umanitar Pakistanez (PHF), care reprezintă 63 de grupuri de ajutor internaţional, a declarat că Ministerul de Interne a emis ‘scrisori de respingere’ către 10 dintre membrii PHF, ceea ce înseamnă că cererile lor de înregistrare au fost respinse.

Forumul nu a identificat cele zece grupuri însă două grupuri internaţionale, biroul din Pakistan al Open Society Foundations a lui George Soros, şi ActionAid, ar fi fost somate să-şi înceteze activităţile.

‘Desigur, considerăm dezamăgitor şi suprinzător ceea ce s-a întâmplat şi dorim clarificări urgente’, a afirmat într-un comunicat directorul executiv al biroului pakistanez al Open Society, Saba Khattak.

NapocaNews