Prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, și conf. univ. dr. Norbert Petrovici au prezentat rezultatele studiului realizat de cercetătorii UBB de la Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor cu privire la dinamica economiei pre-pandemie și impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei municipiului Cluj-Napoca și a Zonei Metropolitane Cluj.

„Ne aflăm într-o perioadă foarte importantă pentru că urmează noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, astfel încât de modul în care ne pregătim pentru a accesa resursele financiare va depinde bunăstarea noastră în următorii ani.

Am gândit acest Centru Interdisciplinar pentru Știința Datelor pentru a veni și în sprijinul comunității, iar prima acțiune majoră, cu implicații pentru toată lumea, este analiza comprehensivă pe care acest Centru a realizat-o asupra datelor care țin de economia Clujului în ultimul deceniu, cu impact ulterior mai larg asupra Zonei Metropolitane Cluj”, a afirmat rectorul UBB, Daniel David.

Până la sfârșitul lunii mai 2020, la Cluj-Napoca au dispărut 3.437 locuri de muncă, ceea ce înseamnă o scădere de 1,4% a numărului de salariați. La nivel județean, pierderea a fost de 4.126 locuri de muncă.

NapocaNewd