Contul de Twitter al adeptului suprematiei albe David Duke, fostul conducator al organizatiei americane de extrema dreapta Ku Klux Klan (KKK), a fost inchis vineri de reteaua de socializare din cauza incalcarii regulamentului cu privire la continuturi pline de ura, a declarat pentru Cnet un purtator de cuvant al gigantului, care isi continua vanatoare de conturi cu „continut plin de ura” dupa ce i-a impus primele restrictii presedintelui american Donald Trump.

Ku Klux Klan – o organizatie care sustine suprematia albilor si care a fost infiintata in secolul al XIX-lea si se face vinovata de mai multe crime rasiste ale unor afroamericani in Statele Unite – face obiectul unei petitii semnate de cateva sute de mii de oameni care cere introducerea KKK in registrul oranizatiilor teroriste.

Potrivit Southern Poverty Law Center, citat de Business Insider, David Duke s-a nascut in Oklahoma, la Tulsa – teatrul unei revolte rasiste impotriva afroamericanilor in 1921 – si a devenit, dupa ce si-a incheiat studiile superioare in 1974, un „Mare Vrajitor” KKK, altfel spus liderul la scara nationala.

El s-ar fi indepartat, apoi, de organizatie, la sfarsitul anilor ’70, pentru a infiinta Asociatia Nationala pentru Promovarea Persoanelor Albe (National Association for the Advancement of Colored People, NAACP).

Un sustinator infocat al lui Donald Trump – caruia i-a multumit in urma atacului de la Charlottesville -, David Duke a publicat in 2013 „Jewish Supremacism: my awakening to the jewish question”.