Virusul ideologic chinez este doar pentru albii conservatori? Din câte se pare, în Statele Unite pericolul de a răspândi coronavirusul în timpul unei demonstrații de stradă este valabil numai dacă cei care protestează sunt conservatori care se opun măsurilor restrictive. Când vine vorba de miile de oameni care au luat cu asalt străzile pentru a susține mișcarea Black Lives Matter, denunțând anti rasismul, nici nu se mai pune problema pericolului. Este o concluzie a celor de la New York Times, care nu pot fi acuzati de pro conservatori.

„Pe măsură ce pandemia a pus stăpânire pe toată lumea, majoritatea epidemiologilor au avut idei clare în combaterea ei: fără studenți în sălile de clasă, fără slujbe religioase cu credincioși, fără vizite la rudele bolnave în spitale, interzis la adunări publice”. Dar, ceea ce în primele zile ale protestelor declanșate de moartea afro-americanului George Floyd era rostit cu jumătate de gură de un medic, care susținea că protestele sunt „o intervenție profundă de sănătate publică, pentru că ne permite să ne confruntăm și să punem capăt formelor de inegalitate”, acum a ajuns să fie bătut în cuie. Și scris negru pe alb-negru într-o petiție semnată de aproximativ 1300 de epidemiologi și alte persoane din domeniul sănătății din SUA: americanii trebuie să adopte o poziție „conștient anti-rasistă” și să facă diferența dintre manifestanții anti-lockdown și manifestanți din punct de vedere moral, ideologic și rasial.

New York Times scrie că teza halucinantă a medicilor pro BLM este aceea că toți cei care au protestat împotriva ordinelor de a rămâne în case „erau radicalizați ai naționalismului alb și împotriva respectării vieții persoanelor de culoare”, așa cum se spune în petiție.

Cei peste 1000 de specialiști susțin că acei care protestează împotriva rasismului sistemic „trebuie susținuți”, fără teama că ar putea răspândi în continuare infecția cu covid-19, într-o țară care se află pe primul loc în lume pentru numărul de infectați.

NapocaNews