Presedintele american Donald Trump a vizitat, sambata, Muntele Rushmore pentru a marca Ziua Nationala a Statelor Unite. Evenimentul va avea loc in contextul cresterii numarului de cazuri de Covid-19 si a protestelor bastinasilor americani, scrie BBC News.

Donald Trump a criticat dur vineri „ultimile furioase” care au incercat sa darame statui ale liderilor confederati si ale altor personalitati istorice si si-a avertizat miile de sustinatori reuniti la Muntele Rushmore pentru a sarbatori in avans Ziua Independentei ca protestatarii incearca sa stearga istoria SUA, arata AFP.

Cu ocazia vizitei lui Trump, deasupra muntelui care prezinta fetele a patru presedinti americani, va fi organizat un foc de artificii. La eveniment sunt asteptate sa participe aproximativ 7.500 de persoane.

Vizita presedintelui a starnit temeri cu privire la o potentiala raspandire a Covid-19, dar si privind izbucnirea unor incendii de vegetatie, avand in vedere focul de artificii care va avea loc deasupra padurii.

De asemenea, gestul lui Trump de a celebra 4 Iulie la Mount Rushmore a dus la proteste din partea grupurilor de bastinasi americani. Acestia sunt nemultumiti ca monumentul a fost construit pe un teren sacru al tribului Sioux.

Trump a spus că asistăm la un asalt al extremei stângi care impune fascismul.

NapocaNews