Ion Cristoiu spune că peste tot în lume, inclusiv în România, virusul ca pericol a ieşit din capul cetăţenilor, iar dacă epidemia s-ar întoarce oamenii nu vor mai accepta resticţii, chiar dacă ar vedea pe cineva murind lângă ei, conform Mediafax.

„Românii s-au convins că dracul nu e atât de negru, oricât de multă propagandă ai face. Cei care i-au convins sunt chiar guvernanţii. Fotografia aia în care ei şedeau fără măşti şi petreceau la Guvern, sparangheliştii, peneliştii care nu purtau mască i-au făcut pe cetăţeni să nu mai aibă nicio încredere în ceea ce spun autorităţile. Există bâlbâieli şi încercări de manipulare cum a fost cea ieri sau alaltăieri cu numărul de teste, de infectări (…) Chiar dacă în continuare coronavirusul reprezintă un pericol, oamenii sunt hotărâţi să convieţuiască cu el”, a declarat jurnalistul.

Din acest motiv, continuă Ion Cristoiu, niciun fel de propagandă nu i-ar mai putea speria pe români.

„Nu poate să convingă nimeni, nici preotul, nici televiziunile ca oamenii să se panicheze. Măsurile de restricţie sunt incomode pentru om. A purta mască pe căldurile astea e ceva groaznic. Gândiţi-vă, pleci cu trenul de la Satu Mare şi porţi mască până la Bucureşti, mori. Şi-atunci, pe de o parte oamenii au de ales între a duce o viaţă incomodă şi a risca. Câtă vreme nu mori pe loc zici Mai avem situaţii legate de plaje, de terase unde e foarte greu să respecţi aceste restricţii”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu crede că ar fi fost mai bine dacă se păstrau câteva restricţii şi se mergea pe ideea că trebuie să învăţăm să convieţuim cu virusul.

„Viaţa omului presupune socializare (…) Nu cred că propaganda va reuşi. Era mult mai bine, păstrând anumite restricţii, dar nu aşa multe, să se lanseze teza trebuie să supravieţuim cu coronavirusul, aşa cum au convieţuit bucureştenii cu bombardamentele anglo-americane în 44, aşa cum pe front convieţuieşti cu ideea că poţi fi împuşcat sau că dacă te urci în avion poate să cadă avionul. Nu cred că românii se vor mai întoarce la perioada de restricţii”, a subliniat jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că PNL are ca electorat proprietari de hoteluri, restaurante, iar prin restricţiile impuse acestora nu face decât să-l saboteze, determinându-l să migreze către alte partide.

NapocaNews