Anul 2020 este unul aparte în business, cu provocări neașteptate pentru multe domenii de activitate. Contextul dificil cauzat de pandemia globală care a marcat societatea nu schimbă „regulile jocului” în afaceri, ci mai degrabă accelerează anumite procese și pune accent pe anumite nevoi. Așa cum importanța mediului online nu era ignorată nici până acum în business, doar că s-a accelerat nevoia de investiții în e-commerce ca oportunitate de dezvoltare, la fel necesitatea unor servicii de curățenie profesională era înțeleasă tot mai bine și până acum în mediul de afaceri, doar că mai nou a devenit un punct central, mult mai vizibil, de care poate depinde funcționarea companiei.

Spații curate, care nu doar arată bine, ci care sunt corect igienizate, pentru a proteja sănătatea angajaților, a clienților, a partenerilor de afaceri – iată o nevoie în business care a existat mereu, dar care acum este conștientizată la un nivel general, mult mai ridicat. Mediul de business acordă tot mai multă atenție serviciilor de curățenie, alegând variante profesionale. Acest capitol nu mai este tratat superficial, din contră, pare să fie unul de maximă importanță, căci controalele autorităților cu privire la curățenie sunt mai aspre și mai dese. În plus, firmele conștientizează pericolul generat de pandemie și nu numai – eventuale cazuri de coronavirus ar putea afecta negativ, chiar ar putea întrerupe activitatea companiei.

Serviciile de curățenie sunt astfel lăsate în tot mai multe cazuri în grija unor profesioniști de la firme de curățenie precum Forbec Services, firmă de servicii de curățenie din Cluj. Există siguranța unui management corect al serviciilor de curățenie profesională prin externalizarea către un partener de specialitate, cu experiență relevantă în domeniu, care aplică cele mai exigente soluții. Nu contează tipul de spațiu, curățenie profesională regulată pe bază de contract se poate asigura în magazine (orice fel de spații comerciale, inclusiv cele de tip mall, galerii comerciale etc.), depozite, spații de producție, alte tipuri de spații industriale și, desigur, spații de birouri (proprii sau în clădiri de birouri). Se vor folosi echipamente profesionale și soluții specializate pentru curățenie.

Acum, în contextul pandemiei de noul coronavirus, se pune și mai mult accent pe dezinfectare. Se folosesc dezinfectanți puternici, omologați conform cerințelor legale și pentru a acționa preventiv, cât mai bine posibil. Firmele de curățenie și-au instruit angajații pentru a oferi servicii de curățenie adaptate la acest context dificil. Există norme de protecție speciale, suplimentare față de o perioadă normală. Cel mai probabil, astfel de acțiuni vor deveni noile standarde, pentru că mediul de business va fi mai exigent în materie de curățenie, dorind să prevină oricând orice problemă de sănătate.

Externalizarea serviciilor de curățenie este tot mai des întâlnită în mediul de afaceri din România, în trend cu modul de funcționare al afacerilor la nivel european. În Cluj-Napoca, un pol important al business-ului în țara noastră, serviciile de curățenie B2B sunt tot mai apreciate și contractate de firme de diverse dimensiuni, de la corporații la IMM-uri.

NapocaNews