Polonia și-a anunțat retragerea din Convenția de la Istanbul, un tratat care impune ca guvernele membre să promoveze în mod activ Teoria Genului în presă și în sistemul de învățământ.

Ministrul polonez de Justiție, Zbigniew Ziobro, a declarat într-o conferință de presă că țara sa se va retrage din respectivul tratat, al cărui nume este înșelător: „Convenția privind prevenția și lupta împotriva violenței la adresa femeilor și a violenței domestice”.

În timp ce protestatarii de stânga din Polonia susțin că gestul guvernului are drept scop legitimarea violenței fizice împotriva femeilor, Ziobro a afirmat că tratatul periclitează drepturile părinților prin obligativitatea ca politici sociale de extremă stânga să le fie prezentate și promovate copiilor în școli.

Ministrul adjunct al Justiției, Michal Wojcik, a declarat la rândul lui că dispozițiile Convenției se bazează pe o ideologie care prejudiciază „familia, căsătoria” și a adăugat că „căsătoria este între un bărbat și o femeie și nu vreun al treilea, al patrulea sau al cincilea sex”.

Guvernul de la Varșovia a atras atenția asupra prevederilor din Convenție care susțin că violența domestică este rezultatul stereotipiei de gen. „…Violența împotriva femeilor nu își are cauza doar în alcoolism sau anumite patologii (…) ci și în problemele legate de o percepție stereotipală asupra genului”, spune Dr. Dorota Pudzianoswska de la Fundația Helsinki pentru Drepturile Omului, sponsorizată de George Soros.

NapocaNews