Statele Unite nu vor mai permite turistilor straini sa stea in tara din toamna daca universitatile vor sustine cursurile online in contextul numarului alarmant al cazurilor de coronavirus.

„Studentii non-imigranti F-1 si M-1 care urmeaza scolile a caror programa este exclusiv online, nu pot participa la un curs sustinut in totalitate online si sa ramana in Statele Unite,” transmite Inspectoratul de Imigrari din SUA, citat de Deutsche Welle.

Potrivit inspectoratului, vizele F-1 sunt eliberate studentilor care urmeaza cursuri academice, in timp ce vizele M-1 sunt pentru cei care urmeaza „cursuri profesionale” in timp ce studiaza in SUA.

Studentii internationali care sunt in prezent in SUA pentru cursurile care au fost mutate online pentru semestrul urmator vor trebui sa ia masuri daca doresc sa ramana in tara. Asta poate insemna transferul la o scoala in care cursurile se tin in persoana, reducerea numarului de cursuri sau solicitarea concediului medical. Nerespectarea acestor termeni ar putea duce la deportare.

NapocaNews