La Repubblica. Un fost diplomat acuzat de pedofilie a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea pedepsei, suscitând indignarea publică, în special după ce presa locală a dezvăluit că era un personaj foarte apropiat de Viktor Orbán.

În Ungaria lui Orbán poţi fi un ambasador pedofil descoperit în țara în care erai detaşat datorită unor investigații făcute în SUA. Însă, după ce te întorci acasă, dacă te bucuri cumva de prietenia premierului-autocrat, scapi uşor, cu o pedeapsă de doar un an cu suspendarea condiționată. Aceasta este povestea lui Gabor Kaleta, un diplomat maghiar descoperit în Peru, specializat în acte de pedofile și trafic de pornografie infantilă.

În teorie, conform propagandei oficiale, guvernul suveranist maghiar este marele apărător al familiei, al copilăriei și al valorilor tradiționale. Dar – scrie puţinul care a rămas din mass-media maghiară independentă, citat duminică dimineață de agenția italiană de știri Ansa – dacă te bucuri de prietenia puternicului și carismaticului prim-ministru suveranist autocratic, admirator declarat al lui Putin, Erdogan și al regimului din Azerbaidjan, promotor al ideii de „democrație iliberală” și a noilor relații strategice cu China pentru toate cele patru țări Viségrad (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, toți membrii NATO și UE de la care primesc ajutor economic uriaș, cum ar fi fonduri de coeziune), scapi cu o pedeapsă uşoară.

NapocaNews