In mijlocul unei contabilitati nationale pe tema rasismului dupa moartea lui George Floyd, cel putin douasprazece universitati au retras ofertele de intrare a unor viitori studenti, scrie Dan Levin intr-un articol pentru New York Times, Colleges Rescinding Admissions Offers as Racist Social Media Posts Emerge.

Un elev, atlet de performanta, recrutat sa joace fotbal american pentru Universitatea Cornell, nu va mai fi admis de universitate dupa ce o filmare Snapchat in care el a folosit o insulta rasiala a devenit virala pe internet.

Universitatea Marquette a revocat oferta de admitere a unui student care era pe punctul de a incepe primul an dupa ce acesta a facut o postare pe Snapchat batjocorind moartea lui George Floyd.

Si un elev premiant admis de Universitatea din Florida este nevoit sa isi faca alte planuri pentru facultate dupa ce universitatea a aflat de o postare facuta pe Instagram in care ea a declarat ca este „cu siguranta” rasista.

In mijlocul unei contabilitati nationale asupra rasismul inradacinat si sistemic dupa moartea domnului Floyd in custodia politiei de Ziua Eroilor, cel putin douasprazece scoli au retras oferte de admitere a unor viitori studenti pentru instante de rasism care au fost vehiculate online in mod extins, deseori dupa ce fosti si actuali studenti revoltati au cerut o actiune rapida.

In aceasta epoca digitala, cand postarile social media pot face un ricoseu rapid peste internet la o viteza furioasa, mesajul din partea acestor universitati catre elevii/studentii care au fost depistati exprimand sentimente rasiste online este un necompromitator: Nu mai sunteti bineveniti aici.