Primăria Cluj-Napoca organizează mai multe dezbateri publice care să ajute la finalizarea strategiei pe care municipiul o va avea în următorii zece ani. Analiza dedicată spațiilor verzi este programată în această săptămână și la ea participă profesori de la Facultățile de Biologie și Geografie, peisagiști, reprezentanți ai Băncii Mondiale și membri ai unor ONG-uri de mediu, titrează Radio Cluj.

Primăria Cluj-Napoca organizează o serie de consultări pentru realizarea noii strategii integrate de dezvoltare urbană pentru zona metropolitană. Strategia vizează perioada 2021 – 2030. (Ovidiu Cîmpean)

Șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, anunță că noua strategie de dezvoltare a Clujului va fi baza pentru atragerea de noi fonduri europene în următorul exercițiu bugetar:

Vechea strategie integrată de dezvoltare urbană trebuie actualizată. Avem nevoie de o nouă strategie și pentru a obține fonduri europene pentru următoarea perioadă bugetară a Uniunii Europene, 2021 – 2027. Una dintre condiții este actualizarea acestei strategii. Toate proiectele care vor fi finanțate din fonduri europene vor trebui să facă parte din această strategie.

Ovidiu Cimpean promite că viitoarea strategie de dezvoltare a Clujului va avea ca prioritate extinderea spațiilor verzi din municipiu.

În total vor fi amenajate sau reabilitate 120 de hectare de spații verzi, aflate în toate zonele orașului.

NapocaNews