Bugetul unităților de învățământ din Cluj-Napoca a fost suplimentat luni, 3 august 2020, de Consiliul Local cu suma de 17 milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru achiziția echipamentelor necesare, în varianta în care în luna septembrie elevii nu se vor putea întoarce la școală.

Alocăm 17 milioane de lei pentru unitățile de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca pentru dotările necesare începutului anului școlar, adică pentru achiziția de camere video, de laptopuri, de căști, de tot ce e necesar în clasă pentru a putea să susținem și învățământul hibrid. Oricum, aceste investiții în învățământul digital sunt necesare. Noi am luat acum, în 3 august, măsura, ca să fim siguri că în 15 septembrie, indiferent în ce formă, va începe școala, să avem toată infrastructură pregătită. (Emil Boc)

Primarul Clujului, Emil Boc, anunță alocarea de fonduri suplimentare pentru achiziția aparaturii necesare în cazul în care, în septembrie, școala nu va putea începe în condiții normale. Banii pe care Consiliul Local i-a aprobat urmează să ajungă la unitățile de învățămât din municipiu, iar directorii de școli se vor ocupa de achiziția materialelor necesare:

Fac un apel public la directorii școlilor din Cluj: celor care, după ce primesc banii, nu vor dota școlile, ca la 15 septembrie să fie pregătite, le voi cere public demisia. Nu accept indolența, sper să nu fie cazul, pentru că tot ce au cerut acum li s-a dat, prin această rectificare de buget. Adică pe 15 septembrie să nu spuneți: știți, stați un pic că noi n-am făcut achiziția la ce ne-a trebuit pentru școală. Ați cerut, ați primit! Dar avem și solicitarea ca aceste lucruri să se regăsească în școli.

Primarul Emil Boc speră totuși că anul școlar 2020 – 2021 va începe în sistem normal. El mizează inclusiv pe varianta în care decizia finală să aparțină fiecărui inspectorat școlar în parte, în funcție de evoluția pandemiei pe regiuni.

NapocaNews