Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Ministerul Educației și Cercetării au publicat rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj care au susținut proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020 (înainte de înregistrarea contestațiilor).

Procentulde 69,66% al notelor peste 7 (șapte) obținute de către candidații care au susținut proba scrisă la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar situează județul Cluj pe primul loc în clasamentul național, publicat astăzi, 4 august 2020, de către Ministerul Educației și Cercetării.

În județul Cluj 16 candidați au obținut nota 10 (1,15%), 306 candidați (22%) au obținut note cuprinse între 5,00-7,00, iar 953 candidați (68,51% ) au obținut note între 7,00și 9,99.

, Rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj la concursul național pentru  pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar reconfirmă ceea ce am declarat la afișarea rezultatelor cadrelor didactice la examenul național de definitivare în învățământ, precum și la afișarea rezultatelor elevilor la examenele naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat, faptul că la Cluj profesorii și elevii sunt măsura unui proces educațional de calitate. În această vară am reușit performanța de a ne situa pe primul loc în clasamentele  naționale, fie că vorbim despre examenele elevilor sau ale profesorilor clujeni, fapt care ne onorează și ne responsabilizează, în egală măsură. Îi felicit astăzi pe toți, pentru aceste rezultate la concursul național de titularizare și le urez mult succes, pe mai departe, în cariera didactică”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Contestațiile pot fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj în zilele de 4 și 5 august 2020.

Rezultatele finale se vor afișa la ISJ Cluj în data de 11 august 2020.

Radu Ștefan