Unul dintre cele mai importante aspecte în Web Design este experiența pe care fiecare site o are de oferit utilizatorului. Orice potențial cumpărător ajunge pe o pagină web cu un set de așteptări, dar și cu un set de nevoi, dintre care cele mai importante ar fi eficiența și rapiditatea în găsirea informației/ produsului sau serviciului de care are nevoie. 

Ca site-ul tău să fie user-friendly, trebuie să ții cont de niște sfaturi generale, dar și să fii la curent cu tendințele anului 2020. Unele aspecte se schimbă, iar tu trebuie să te asiguri că site-ul tău rămâne relevant în ciuda trecerii timpului! De asemenea, nu uita de optimizare SEO. E păcat să ai un site performant dacă acesta nu se bucură de vizibilitate în motoarele de căutare.

Iată care sunt cele mai importante elemente pe care trebuie să le iei în considerare atunci când îți construiești planul de Web Design:

Viteza optimă

Niciunui potențial client nu îi face plăcere să aștepte prea mult timp ca o pagină să se încarce. Studiile spun că 47% dintr utilizatori preferă un timp de încărcare de 2 secunde sau mai puțin. În realitate, 77% dintre paginile web se afișează în mai mult de 10 secunde!

În timp, un site încet va înregistra o rată de bounce (bounce rate) destul de mare. Utilizatorii vor părăsi imediat pagina, înainte ca pagina să afișeze conținut.

Mobile and thumb friendly 🙂

Peste 60% dintre căutările online se efectuează de pe un dispozitiv mobil. De aceea, este esențial ca site-ul să fie adaptat utilizării de pe ecrane cu format vertical. Mai mult, în 2020, specialiștii în Web Design recomandă o regândire a structurii site-ului, astfel încât meniurile sau alte butoane importante din site să fie accesate cu ușurință cu ajutorul degetului mare, des folosit pentru a naviga pe mobil.

Design simplist și eficient

Minimalismul continuă să domine chiar și atunci când vorbim despre estetica în Web Design. Utilizatorii își doresc să acceseze informația eficient, deci un meniu simplu și o linie vizuală simplistă, curată, sunt elemente pe care vei dori să le implementezi în 2020!

Textele sunt cele care trebuie puse în valoare, așa că asigură-te că vei include conținut relevant și, desigur, optimizat SEO! Acest ultim aspect îți va îmbogăți conținutul cu un puternic potențial de atragere al vizibilității în motoarele de căutare!

Despre trenduri și elemente de Web Design putem vorbi la nesfârșit. Ceea ce contează însă, este să te axezi pe cele de bază, pe care să construiești, În funcție de nevoile pe care le identifici la potențialii tăi clienți.

Nu sări peste acest pas: optimizare SEO!

Un pas esențial, pe care mulți îl ignoră în momentul construirii site-ului rămâne, însă, procesul de optimizare SEO! Cum spuneam anterior, un site performant, care nu vinde nu este altceva decât o investiție pierdută. Atunci când ai decis că este momentul să îți construiești un site, apelează la ajutorul unor specialiști în SEO. Aceștia îți vor oferi cele mai bune sfaturi pentru a obține mai mult decât un site frumos: un site profitabil!

Echipa SEO 365 este gata să îți ofere un pachet personalizat în funcție de nevoile tale.  Agenția reunește experți în Web Design, optimizare SEO și Copywriting, care sunt pregătiți să pună bazele unui site performant, care să ofere o experiență plăcută utilizatorului generând, în același timp, profit! Dacă vrei să aflii mai mult despre potențialul afacerii tale în online, accesează opțiunea de consultanță gratuită,pe care SEO 365 o pune la dispoziție în această perioadă.

NapocaNews