Lotul Iernut – Chețani, parte componentă a Autostrăzii Transilvania, este finalizat în proporție de peste 96 la sută și urmează să fie terminat până la sfârșitul acestei luni.

Pe această porțiune de 17,9 kilometri mai trebuie turnat stratul de uzură pe mici porțiuni și au mai rămas de montat câțiva parapeți.

Lucrările la acest obiectiv au început în mai 2016 și au costat 438 de milioane de lei, bani care sunt decontati de Uniunea Europeană.

La începutul acestui an constructorul italian Astaldi promitea că șantierul va fi închis până la sfârșitul lunii iunie. Întârzierea de două luni nu a afectat însă deschiderea circulației între Iernut și Chetani, pentru că nu au fost încă terminate bretelele de legătură cu DN15. Nodul rutier care asigură accesul și ieșirea de pe autostradă se află pe lotul vecin, unde lucrările sunt realizate în proporție de numai 33 la sută.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a mobilizat subcontractorii care lucrează între Câmpia Turzii și Chețani pentru ca, în septembrie, să termine nodul rutier, în așa fel încât sectorul Iernut – Chețani să poată fi deschis circulației.

NapocaNews