Peste 23.300 de candidaţi şi-au depus online dosarele de admitere pentru programele de licenţă şi master oferite de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în cadrul primei sesiuni de admitere a acestui an.

Cele mai căutate facultăţi sunt, în acest an, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, cea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, respectiv Facultatea de Matematică şi Informatică.
La nivel master, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a avut, în această sesiune de admitere, cel mai mare număr de candidaţi, urmată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei și Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Universitatea Babeş-Bolyai oferă, pentru anul universitar 2020-2021, aproape 5 mii de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă şi 2.550 de locuri pentru învăţământ la distanţă, în cadrul celor 236 de programe de studiu.

La nivel master, UBB a scos la concurspeste 3.500 de locuri la buget şi 6.000 de locuri la taxă, în cadrul celor 228 de programe.
Următoarea sesiune de admitere la UBB va avea loc în perioada 7 – 16 septembrie, pentru locurile rămase neocupate.