Procedurile pentru amenajarea Parcului Est vor începe în această toamnă, odată cu lansarea unui concurs internațional de soluții, în baza căruia se va stabili cum va arăta întreaga zonă.

În acest perimetru, primăria ar fi dorit să amenajeze și un aquapark, dar a renunțat definitiv la proiect, în urma protestelor mai multor activiști de mediu.

”Parcul Est are o suprafață de 45,4 hectare. Dorim să devină un nod important în rețeaua verde a orașului și a zonei estice a municipiului Cluj-Napoca. Urmează să fie lansat concursul de soluții pentru a putea vedea cea mai bună variantă a modernizării Parcului Est. Practic în această toamnă vom avea concursul de soluții, astfel încât să putem trece la următoarea etapă” a declarat Dan Tarcea pentru Radio Cluj.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, anunță că administrația locală este pregătită să demareze procedurile pentru amenajarea Parcului Est.

În primă fază, va fi organizat un concurs internațional de soluții, în urma căruia va fi stabilită arhitectură finală a acestei noi zone verzi.

Viceprimarul Dan Tarcea prezintă așteptările municipalității de la arhitecții și proiectanții care se vor înscrie la concurs.

NapocaNews