Procesiunile de la Gherla spre Mănăstirea Nicula nu se țin anul acesta, iar măsurile de distanțare vor fi drastice: nimeni nu intră în contact cu icoana făcătoare de minuni, nu se dă de mâncare credincioșilor și nu va fi permis comerțul în incintă și pe traseu, au decis astăzi autoritățile.


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a participat joi la o ședință împreună cu reprezentanți ai Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, ai Eparhiei Greco-Catolice de Cluj – Gherla și ai instituțiilor implicate în desfășurarea manifestărilor dedicate sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”, care vor avea loc la Mănăstirea Nicula pe 15 august.
În urma discuțiilor, s-a decis ca pelerinajul să aibă loc, dar va fi obligatorie purtarea măștii de protecție pentru toți participanții la evenimentul religios.


De asemenea, în acord cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și cu Eparhia Greco-Catolică de Cluj – Gherla, cele două procesiuni tradiționale care se organizau anual cu plecare din municipiul Gherla spre Nicula nu vor avea loc în acest an.

NapocaNews