La praznicul Schimbării la Față a Domnului, joi, 6 august 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea Cheile Turzii din localitatea Petreştii de Sus, județul Cluj, cu prilejul hramului așezământului monahal.

De la ora 10:00, la altarul de vară din curtea mănăstirii, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți si diaconi.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, starețul așezământului monahal, arhimandritul Teofil Popescu, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Intrăm în bucuria Schimbării la Față, dacă acceptăm și Crucea”.

În cadrul slujbei, chiriarhul a hirotonit întru ieromonah pe ierodiaconul Paisie Borza, viețuitor al sfintei mănăstiri, titrează Radio Renașterea.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala bărbătească „Theophilos” a Asociației Turda Tin, dirijată de preotul Sebastian Zăhan. La chinonic, Grupul „Felicitas” al Parohiei „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii a interpretat mai multe pricesne închinate Maicii Domnului.

NapocaNews