Simona-Teodora ROȘCA-NEACȘU este candidata din partea Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.) la funcția de Primar și Consilier local al municipiului Cluj-Napoca, județul Cluj.

Simona-Teodora ROȘCA-NEACȘU are 43 de ani și este președintele organizației A.U.R.Cluj-Napoca.

Este artist plastic, antreprenor, doctor în Teologie (Universitatea Babeș-Bolyai) și în Arte Plastice și Decorative (Universitatea Națională de Arte, București). Este membru al Asociației ROST din 2007. Pe plan civic activează cu proiecte de patrimoniu cultural și identitate culturală. În perioada studiilor universitare (Facultatea de Teologie Ortodoxă, secția Patrimoniu Cultural, Universitatea Babeș-Bolyai) și post-universitare de teologie, istoria artei și sociologie (master: Antropologie Socială și Dezvoltare Comunitară, Universitatea București) s-a implicat activ în Liga Studenților și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca.

A.U.R. este un partid de orientare patriotică și conservatoare, înființat în 2019. Gândirea și acțiunea politică ale partidului sunt fundamentate pe 4 valori principale: familia, credința, națiunea și libertatea.

A.U.R. consideră că românii trebuie să fie principalii beneficiari ai resurselor țării. Partidul s-a remarcat prin acțiunile de protest împotriva tăierilor ilegale de păduri și a cvasi-monopolului deținut de companii austriece în industria de exploatare a lemnului.

După acceptarea candidaturii sale de către Biroul Electoral de circumscripție, Simona-Teodora ROȘCA-NEACȘU, candidata AUR pentru Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, județul Cluj, a declarat:

„Pentru Cluj-Napoca doresc o dezvoltare echilibrată a municipiului, cu sprijinirea zonelor periferice, marginalizate și repunerea Clujului pe harta culturală identitară a României și Europei.”

NapocaNews, Foto: M.Tripon