Poliţiştii clujeni au desfășurat o acțiune de prevenire a accidentelor de circulaţie produse pe fondul indisciplinei pietonilor şi a conducătorilor de biciclete/trotinete.

Acţiunea s-a desfăşurat la data de joi, 6 august, în intervalul orar 18.00-20.00. În cadrul acţiunii au fost legitimate 216  persoane şi au fost verificate 184 de vehicule.

Au fost verificaţi un număr de 24 de conducători de trotinete, urmărindu-se cunoaşterea regulilor elementare de circulaţie şi a obligaţiilor ce le revin pe timpul deplasării pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, 23 de biciclişti şi 11 conducători de trotinete au fost sancţionaţi contravenţional. Alte 14 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru traversarea neregulamentară a străzii.

Poliţiştii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reţinut un permis de conducere pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50km/h. şi retrase 2 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice.

NapocaNews