În urmă cu 150 de ani, în data de 7 septembrie a fost dată pentru prima dată în exploatare staţia de cale ferată Cluj-Napoca.

Acest moment de mare importanţă pentru oraş a fost marcat printr-un eveniment aniversar la care au fost invitaţi foşti angajaţi, directori sau şefi de staţie din cadrul CFR Cluj-Napoca şi un sobor de preoţi alături de ÎnaltPreaSfinţitul Părinte Andrei. Aceştia din urmă au săvârşit o slujbă de sfinţire a plăcii comemorative amplasată pe clădirea staţiei.

Actualul director al Sucursalei Regionale CFR Cluj-Napoca, Vasile Daniel Rad a povestit despre însemnătatea zilei de 7 septembrie, pentru Radio Cluj:

Azi nu sărbătorim doar 150 de ani de la inaugurarea Gării din Cluj-Napoca, defapt sărbătorim 150 de ani de când localitatea a devenit una dezvoltată, care prin intermediul transportului feroviar şi-a consolidat poziţia de capitală a Transilvaniei. În cei 150 de ani, oraşul nostru a fost neîncetat un exemplu de dezvoltare. Să nu uităm astfel că primele etape din acest parcurs de dezvoltare a localităţii s-au petrecut aici, prin abur şi cărbune de-a lungul liniilor de cale ferată.

NapocaNews