Primul candidat femeie la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Simona-Teodora Roşca-Neacşu din partea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

Ce o recomandă pentru funcţia de primar? “În primul rând, ştiu să ascult oamenii. Asta fac de mulţi ani în calitate de artist plastic, pentru că am fost şi în diaspora, şi la expoziţiile mele mă întâlneam cu lumea şi în mod natural începeau să spună problemele lor, pentru că aşa se întâmplă. Când ai un anumit timp disponibil, începi să asculţi”, spune Simona-Teodora Roşca-Neacşu.

În cadrul Proiectul „Clujul pentru toţi” (cluj24.ro), candidata AUR a declarat: „Studiile mele de bază nu sunt exclusiv pe pictură. Adică, formaţia mea este mai complexă. Am studii pe linie de teologie, finalizate cu doctorat în teologie. Am studii în domeniul artelor plastice, finalizate cu un doctorat în arte plastice şi decorative. Mai am nişte studii postuniversitare de istoria artei şi de sociologie. Pe sociologie am făcut un master de antropologie socială şi dezvoltare comunitară, context în care am făcut şi muncă de teren. Era un master cu aplicaţii în domeniul social şi pot să spun că munca asta de teren pe care am făcut-o şi contactul cu oamenii şi chestionarele pe care le-am aplicat mi-ar fi de folos şi acum. Apoi, pentru că m-am implicat civic din perioada adolescenţei, studenţiei, pentru că am fost în Asociaţia studenţilor creştin ortodocşi români şi în Liga studenţilor”, ne-a mai declarat candidatul AUR.

Vezi câte obiective din programul Simonei Teodora Roșca: