De câte ori ai amânat în ultima perioadă o vizită la clinica stomatologică? Din păcate, episoadele trecătoare de durere ori sensibilitatea dezvoltată la cald, rece sau dulce sunt deseori ignorate de foarte mulți pacienți. În lipsa unui tratament adecvat, afecțiunile avansate, duc, inevitabil, la necesitatea unei extracții și a unui implant dentar.

Când este necesară o extracție?

În urma unui consult la o clinică stomatologică, medicul specialist va evalua starea de sănătate a danturii tale, recomandând fie tratamente endodontice și odontologice (tratament pe canal, plombă), fie extracția dentară. Aceasta din urmă este utilizată atunci când dintele nu mai poate fi salvat prin intervenții locale, iar rădăcina acestuia este deja slăbită.

Cauzele unei extracții dentare pot fi diverse: de la o igienă precară, la amânarea consultărilor periodice sau chiar în cazul unor accidente care duc la fracturarea rădăcinii. 

Extracțiile dentare nu sunt însă întotdeauna sinonime cu lipsa de grijă față de dantura ta! În unele cazuri, extracția se realizează la îndemnul medicului, pentru a preveni apariția problemelor ortodontice (ex. extracția măselelor de minte) sau, în cazul copiilor, pentru a ajuta la dezvoltarea noii dentiții.

Datorită tehnologiilor avansate pe care le pune la dispoziție o clinică stomatologică în Cluj și nu numai, extracția a devenit un proces ușor, rapid și nedureros. Într-adevăr, vorbim de o perioadă mai lungă de recuperare în cazul extracțiilor chirurgicale spre deosebire de cele mecanice. Cu toate acestea, în ambele cazuri, pacientul își poate relua imediat activitățile cotidiene.

Este necesar sau nu un implant dentar?

Un mit distructiv care circulă în rândul populației din Cluj, dar și la nivel național, este că un implant dentar reprezintă doar un moft. În realitatea, rolul acestuia este esențial atât în asigurarea unei masticații corecte, dar și în prevenția dezvoltării unor altor complicații la nivelul dinților învecinați. Desigur, trebuie luat în considerare și considerentul estetic, care poate afecta stima de sine a pacientului și chiar interacțiunile sociale și profesionale.

Un implant dentar rezolvă rapid și eficient această problemă, acoperind golul cu un dispozitiv biocompatibil, care înlocuiește cu succes funcțiile dintelui natural. Mai mult, datorită tehnologiilor de utimă generație (ex. implant dentar megagen), corpul străin este acceptat imediat de corp, fără risc de complicații. La aproximativ 2 luni după extracție, țesutul este pregătit de realizarea unui implant dentar! 

Ai nevoie de un implant dentar de cea mai bună calitate? O echipă de specialiști te așteaptă la clinica stomatologică Alverna Dental Studio Cluj. Aici beneficiezi de tratamente profesionale, realizate cu aparatură de ultimă generație! Echipa Alverna Cluj te așteaptă cu drag pentru o primă consultație!

Articol redactat de: SEO365.ro