FC Universitatea Cluj a suferit al doilea eșec consecutiv în acest sezon, după ce a pierdut cu 2-1 în „Crâng”, pe terenul Gloriei Buzău. Chiar dacă au condus timp de 72 de minute cu 1-0, prin golul marcat de Idan Golan în minutul 15, „studenții” s-au văzut învinşi de cele două goluri reușite de rezerva Iurcu în minutul 72, respectiv 86.

În primele minute ale partidei, jocul celor două echipe a fost concentrat în zona de mijloc, fără foarte multe realizări ofensive de ambele părți. Prima acțiune finalizată a venit în minutul 8, când Iulian Roșu a reluat peste poarta lui Muțiu. FC Universitatea Cluj a contrat peste alte două minute la o fază fixă. Barbu a centrat în careu de la 30 de metri și Ioan Filip a reluat cu capul plasat, însă Stoian a reușit să prindă balonul. După un sfert de oră de joc, la o acțiune pornită din propria jumătate de Filip, Goga a deviat cu călcâiul pentru Idan Golan, care a scăpat singur cu portarul și a deschis scorul cu un șut la firul ierbii. A urmat contra gazdelor, care l-au pus de două ori în dificultate pe Muțiu, goalkeeperul Universității intervenind excelent. Cu un minut înainte de finalul primei reprize, Dorin Goga a fost aproape de a majora diferența, cu un șut pe jos de la marginea careului, la o fază creată de Alex Negrean.

Partea a doua a început cu o nouă ocazie a alb-negrilor, însă șutul lui Denis Mâneran a fost blocat de fundașii Gloriei. Buzoienii au replicat în minutul 55 prin Huibar, care a reluat cu capul de lângă Inacio, dar pe lângă poarta lui Muțiu. Gazdele au reintrat în joc cu aproximativ 20 de minute înainte de final, când nou-intratul Iurcu a profitat de centrarea bună oferită de Pîrvulescu, venit şi el de pe banca de rezerve, și a reluat cu o deviere în plasa porții lui Muțiu. Același Iurcu a marcat al doilea gol cu capul în minutul 86, consemnând și scorul final al meciului, 2-1 pentru Gloria Buzău.

Cu două partide rămase de disputat din runda a treia a Ligii 2, “U” se află pe locul 14, cu trei puncte din tot atâtea etape. Peste o săptămână, FC Universitatea Cluj va întâlni Unirea Slobozia pe teren propriu.

NapocaNews