Luni, 14 septembrie 2020, la Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii Cășiel, cu ocazia hramului așezământului monahal.

De la ora 10:00, la altarul de vară din curtea mănăstirii, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor de clerici, în prezența a numeroși pelerini și a oficialităților locale și județene.

Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Dej, preotul Ioan Buftea, duhovnicul Mănăstirii Cășiel, protosinghelul Serafim Bădilă, starețul Mănăstirii Piatra Craiului, protosinghelul Antonie Flore, starețul Mănăstirii Escu, protosinghelul Dorotei Ilieșiu, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, spunându-le celor prezenți că „Sfânta Cruce este nădejdea noastră și este expresia iubirii absolute, este semnul identitar al creștinilor”.

„Sfânta Cruce este expresia iubirii absolute. Dumnezeu ne iubește, are grijă de noi, chiar dacă ca un Dascăl desăvârșit mai îngăduie să vină și necazuri. A îngăduit să vină și această pandemie, pentru care ne rugăm să treacă. Dumnezeu ne iubește! Domnul Iisus Hristos S-a adus jertfă pentru noi, păcătoșii. (…) Realizăm că prin jertfa Crucii Sale, Hristos ne-a arătat iubirea absolută pe care o are față de noi”, a spus ierarhul.

În cadrul slujbei, Mitropolitul Andrei s-a rugat pentru elevii care astăzi au început noul an școlar, precum și pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui, în această perioadă de pandemie.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de cântăreți al Parohiei „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej, titrează Radio Renașterea.

La final, părintele Serafim Bădilă, duhovnicul mănăstirii, a rostit un cuvânt duhovnicesc și a mulțumit ierarhului și tuturor celor prezenți la sărbătoarea așezământului monahal.

NapocaNews