Leuven, un oraș din Belgia, a fost numit Capitala Europeană a Inovării pentru modul în care acesta îmbunătățește viețile cetățenilor săi. Odată cu titlul obținut, câștigătorul a primit și premiul de 1 milion de euro pentru soluții inovative pentru provocările sociale care implică cetățenii.

Finanţat prin Orizont 2020, programul pentru cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte meritele oraşelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice menite să abordeze provocările din viaţa publică şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

Cluj-Napoca s-a încadrat în lista finaliștilor, alături de Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia), Valencia (Spania) și Viena (Austria). Alături de celelalte orașe, care formază hexagonul inovării în Uniunea Europeană, Clujul are deja asigurat un premiu de 100.000 de euro, oferit orașelor cu statut de runner-up city.

Cluj-Napoca a reușit să se deosebească de-alungul anilor și să devină unul dintre cele mai importante hub-uri inovative din România, scrie Horizon, revista de cercetare și inovare a Uniunii Europene. Cu o scenă de start vibrantă, orașul a găzduit anul trecut Summitul Startup Europe alături de Comisia Europeană.

NapocaNews