Premierul Ludovic Orban a declarat, marti, ca riscul de imbolnavire la scoala este unul minim si copiii sunt mai siguranta in unitatea de invatamant deoarece sunt supravegheati, poarta masca si pastreaza distanta.

Ludovic Orban a afirmat, intr-o conferinta de presa organizata la Cluj-Napoca, ca a pus pe primul plan dreptul la educatie al copiilor si nu alte interese ascunse.

„Au fost foarte multe voci care au spus amanati inceperea scolilor, dupa alegeri, ca sa nu aveti probleme. Am pus pe primul plan interesul copiilor, dreptul la educatie al copiilor, nu alte interese colaterale ascunse.

Copiii au nevoie de scoala, copiii au nevoie sa se intoarca la scoala. Procesul de invatare este un proces continuu care daca acumulezi niste lacune intr-o perioada risti sa nu mai poti face fata procesului de invatare intr-o etapa ulterioara de invatare.

Din cauza asta am luat decizia sa incepem scolile asa cum le-am inceput. Toate deciziile pe care le-am luat au avut la baza argumente, fundamente stiintifice, analize, studii de impact, progneze pentru ca nu luam decizii pentru a impresiona pe moment un grup sau altul social, ci deciziile pe care le luam, le luam pentru atingerea unor obiective fundamentale ale Romaniei”, a afirmat Orban.

El a precizat ca si in privinta votarii au fost luate masuri pentru ca riscul de infectari sa fie aproape de zero.

„Am adoptat toate masurile pentru a reduce aproape de zero riscurile atat cele privitore la exercitarea efectiva a dreptului de vot, cat si riscurile revenirii la scoala.

Copiii sunt mai in siguranta la scoala pentru ca sunt sub supravegherea cadrelor didactice, pastreaza distanta, poarta masca si riscul de imbolnavire la scoala este minim. In ceea ce priveste riscul de imbolnavire in cadrul procesului electoral, am dispus toate masurile astfel incat oamenii sa voteze in siguranta si respectarea masurilor pe care le-am impus va conduce la un vot in siguranta care sa diminueze aproape de zero riscul de imbolnavire”, a explicat Orban.

NapocaNews