Israelienii îi cer demisia premierului Benjamin Netanyahu, din cauza măsurilor exagerate de restricţie. Un ministru ultraortodox şi-a dat demisia, după ce preşedintele a intervenit asupra slujbelor din sinagogi. Israelul a ajuns la 3.000 de cazuri COVID-19 pe zi.

Israelul se loveşte de un blocaj la nivel national: mii de oameni au mers în faţa casei prim-ministrului Benjamin Netanyahu, pentru a-i cere demisia. Liderul e acuzat de corupţie şi de proastă gestionare a pandemiei, relatează mediafax.

Netanyahu impune măsuri restrictive exagerate, consider oamenii. A oprit ieşirile noaptea în aproximativ 40 de oraşe, considerate zone roşii. Premierul a anunţat cea de-a doua carantină la nivel național.

Chiar un membru al Guvernului consideră că Netanyahu ia măsuri extreme. Ministrul Locuinţelor din Israel a demisionat, nemulţumit de măsura care nu permite credincioşilor să se roage în sinagogi.

Israelul a fost dat drept exemplu pozitiv la începutul crizei, dar apoi a fost acuzat că a redeschis economia prea repede şi de aceea s-a ajuns la o explozie de infecţii. Israel a ajuns la 3.000 de cazuri pe zi.

„Decizia de a impune blocarea completă a sărbătorilor a fost planificată în prealabil din lipsa de apreciere a sărbătorilor evreieşti”, a spus ministrul Locuinţelor şi Construcţiilor, Yaakov Litzman, în scrisoarea de demisie.

NapocaNews