Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat joi, întrebată ce se întâmplă dacă un elev va avea nevoie să-și dea masca jos în timpul orelor, că decizia o va lua profesorul și că o variantă este ca elevul să meargă în curtea școlii să-și dea jos masca acolo ca să poată să respire în voie.

„Aceasta este o situație particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs va trebui să ia o decizie în momentul respectiv. Dacă un copil va solicita să își scoată masca, poate să meargă afară, să meargă în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca. Sau profesorul decide cum anume, dacă este un moment în care copilul nu mai poate să își țină masca respectivă…”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a pasat apoi subiectul la un secretar de stat aflat lângă ea. „Dl secretar de stat de la ministerul sănătății poate să vă dea un răspuns mai clar cu privire la acest lucru, pentru că este o chestiune de sănătate publică. Dacă doriți de la dânsul un răspuns, vă rog”, a spus ministrul Educației.

NapocaNews