Sports Festival a inaugurat, miercuri, la Cluj, prima statie sport smart de bus din tara, in care clujenii primesc un bilet de autobuz gratuit daca fac 20 de genuflexiuni.

„Clujenii pot sa obtina timp de 2 saptamani un bilet de autobuz intr-un mod sanatos si gratuit: facand 20 de genuflexiuni. Ticketul se numeste simbolic BILETUL DE SANATATE si va fi valid pentru o calatorie in reteaua de transport public a orasului, zona urbana. Statia sportiva inteligenta a fost amplasata in statia de autobuz Memorandumului Sud si va functiona timp de 2 saptamani. Clujenii pot obtine Biletul de Sanatate zilnic, in intervalul orar 05.00- 23.00. Cei care fac corect 20 de genuflexiuni in fata unui robotel, intr-un timp limita de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifica cu ajutorul unei camere video genuflexiunea facuta de participant si numara repetarile. Sports Festival sustine contravaloarea bilelor emise in cele 2 saptamani de campanie”, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Sports Festival.

Potrivit sursei citate, campania de sanatate initiata de Sports Festival este demarata cu ocazia Saptamanii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a incuraja miscarea si de a promova un stil de viata sanatos.

„Toate actiunile noastre de cand am lansat festivalul au aceeasi misiune: de a-i inspira pe oameni sa faca miscare, sa descopere ce sport li se potriveste si sa lase acel sport sa le transforme viata. Acum, mai mult ca niciodata, credem ca este absolut necesar sa ii acordam sportului mai multa atentie si un loc central in vietile noastre. Prin sport se pot pune bazele preventiei si educatiei, publicul poate fi directionat catre comportamente sanatoase pe termen lung”, declara directorul executiv al Sports Festival, Mirel Alexa.

Initiatorul proiectului, Sports Festival, este unul din marii jucatori din industria de evenimente care anul acesta a fost nevoit sa amane festivalul din cauza pandemiei. Avand peste 100.000 de participanti in editia din 2019 si printre invitati campioni renumiti din tara si din strainatate, Sports Festival organizeaza pe parcursul anului mai multe actiuni in concordanta cu misiunea cu care a pornit la drum.

Proiectul Biletul de Sanatate este initiat de Sports Festival, cu sprijinul financiar al Primariei si al Consiliului Local Cluj-Napoca.

NapocaNews