Institutul Național de Statistică (INS) a publicat marți datele care arată că peste o treime dintre gospodăriile din România suportă cu dificultate cheltuielile curente ale vieții. Concret 34,1% dintre gospodăriile din țara noastră întâmpină probleme.

INS a publicat marți cercetarea statistică „Condiţiile de viaţă ale populaţiei din România” pentru anul 2019. În cadrul acestei cercetări a ieșit la iveală faptul că una din cinci gospodării cheltuielile curente nu pun probleme deosebite, acestea fiind depăşite destul de uşor, uşor sau chiar foarte uşor, titrează Capital.

Potrivit cercetării statistice, printre tipurile de gospodării care fac faţă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielilor curente se numără cele conduse de femei (44,6%) sau de persoane cu vârsta de 65 ani şi peste (40,3%), precum şi gospodăriile formate din doi adulţi cu trei sau mai mulţi copii în întreţinere (50,3%).

De asemenea, se regăsesc în această situaţie 69% dintre gospodăriile al căror cap are statutul ocupaţional de şomer, 48,3% dintre cele conduse de un agricultor şi 60,6% din cele conduse de alt statut.