În conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, vineri 289 de unități de învățământ preuniversitar se aflau în scenariul 1: participare zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

113 de unități de învățământ preuniversitar erau în scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu aplicarea normelor de protecție.

Cea mai proastă situație se înregistra la 21 de unități de învățământ preuniversitar, ce funcționează în scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, criteriul epidemiologic în baza căruia școlile stabilesc unul dintre cele trei scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

NapocaNews