Vineri, s-a aflat despre trecerea în nefiinţă a lui Șerban Alexandru Manu, unul dintre cei mai cunoscuţi luptători anticomunişti pe care i-a avut vreodată România.

De profesie inginer, Șerban Alexandru Manu a fost fiul celebrului savant George Manu, care ar fi trebuit să devină membru al Academiei Române post-mortem, dar şi strănepotul generalului Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independență, prim-ministru și primar al Capitalei, al cărui nume a fost dat unei străzi din Bucureşti.

Născut la data de 5 decembrie 1937, în București, Șerban Alexandru Manu a fost absolvent al Facultății de Inginerie din Petroșani. Din cauza numeroaselor persecuţii venite din partea regimului comunist condus de Nicolae Ceauşescu, decide să plece din România. S-a dus în Franța, unde a stat peste 30 de ani cu soția și fiica lui.

„Odată cu aparenta cădere a regimului comunist, se întoarce în România, contribuie la apariția lucrării „În spatele Cortinei de Fier”, profeție geopolitică scrisă de tatăl său şi se dedică în totalitate familiei, formării si educării nepoților în același spirit de a face tot ce știu mai bine pentru țara lor”, scrie evenimentulistoric.ro.

NapocaNews