Andi Manciu, consilier de stat al prim-ministrului Ludovic Orban şi şeful Grupului de Comunicare Strategică (structură care se ocupă de comunicarea datelor despre pandemia de coronavirus), nu a absolvit studiile universitare.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a lansat informaţia într-un editorial publicat pe spotmedia.ro:  „Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență.”

STIRIPESURSE.RO a solicitat o reacţie oficială din partea lui Andi Manciu, însă acesta nu a răspuns până la ora publicării acestui articol. De asemenea, STIRIPESURSE.RO a solicitat Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative Bucureşti să confirme/infirme faptul că Manciu nu a obţinut diploma de licenţă.

Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă„, a transmis SNSPA.

În CV-ul publicat pe site-ul Guvernului, Andi Manciu a precizat ca are studii universitare SNSPA, Facultatea de Ştiinţe Politice.

Înainte de a fi numit consilier de stat, Andi Manciu a fost şeful Departamentului de comunicare al PNL, poziţie în care a ajuns după nouă ani ca reporter la mai multe agenţii, ziare şi televiziuni. Soţia acestuia este consilier la Administraţia Prezidenţială.

Andi Manciu era vehiculat ca posibil candidat din partea PNL pentru o funcţie de deputat, la alegerile parlamentare din decembrie.

Reacţia lui Andi Manciu: „E o bazaconie. Nu am avut nicio discuție despre vreo posibilă candidatură și, implicit, e o invenție ideea unei poziții eligibile pe liste. În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt.”

În primăvară mai multe site-uri au fost cenzurate pe motiv de propagare teorii conspiraționiste pe Covid 19.

NapocaNews