Ce este gramatica limbei engleze? Este încă o enigma pentru multi oameni, chiar daca au alocat o mare parte de timp invatand-o. Fie se tem, fie o ignora cu totul. Cu toate acestea, nu trebuie sa faci asta daca inveti orice limba, inclusiv engleza.

Pentru a invata correct gramatica limbii engleze, trebuie sa o pui la locul ei in mod potrivit. Informatiile din orice manual engleza clasa 6includ si gramatica, iar daca le cunosti vei putea sa inveti mai departe in anii urmatori.

Gramatica este de obicei grea in primele etape de studiu.Sunt cunoscute numeroase limbi pentru gradele distincte de dificultate al gramaticii. De exemplu, gramatica franceza  si germana sunt doua concepte complet diferite desi aceste tari se invecineaza. Totusi, acesta nu trebuie sa fie un impediment valabil atunci cand studiezi engleza si stii deja romana.

Chiar daca cei ce inteleg bine limba engleza, intampina probleme in utilizare corecta a gramaticii atunci cand vor sa redacteze un text, o postare pentru platfromele de social media sau o lucrare pentru scoala. Ai nevoie de cunostinte ample de  gramatica pentru a realiza texte cat mai corect gramaticale. Chiar daca notele mici obtinute in timpul scolii nu reprezinta valoarea reala a unui elev, ele influenteaza negative mentalitatea elevului.

Memoreaza cat mai multe cuvinte

Pentru a invata usor gramatica, trebuie sa acorzi o mare atentie cuvintelor si situatiile in care pot fii folosite acestea. Cumpara un dictionar (sau descarca unul) si memoreaza cat mai multe expresii. Foloseste in vorbire si in scris fiecare cuvant nou cat de des poti, ca sa-ti amintesti de el. Nu iti face griji din punct de vedere al  gramaticii pana nu te simti in largul tau folosind cuvintele pe care le-ai memorat in ultima perioada. Elevii ce studiaza limba engleza in clasa 6 acorda o mare atentie pe comunicare si mai putin pe gramatica.

Asculta si invata

Cel mai bun mod de a invata gramatica este sa vizionezi filme si emisiuni de televiziune in limba de care esti interesat. De exemplu, vizionarea serialului „The Big Bang Theory”, in special pe Sheldon Cooper, ce sactioneaza pe oricine ce corecteaza fara probleme gramatica oricui in cadrul filmului. Cu toate acestea, considera ca aceste filme sunt doar un ajutor suplimentar, dar nu fac totul in locul tau iar daca trebuie sa inveti la engleza clasa 6 atunci cea mai buna idee este sa combini solutiile pentru a invata mai usor.

Sunt mai multe filme / emisiuni de televiziune care te pot ajuta. Alege ce iti place si asculta cu atentie. Reia clipurile daca nu ai inteles nimic. Incearca sa obtii copii cu subtitrare in engleza pentru a te ajuta sa intelegi ce spun oamenii cu accente ciudate.

Cere sa fii corectat

Celor mai multi oameni nu le place sa li se spuna daca folosesc un cuvant in mod incorect, deoarece se simt jigniti. Cere oamenilor sa te corecteze atunci cand este nevoie, pentru a putea invata din greselile facute. Cand ai ceva editat si corectat, verifica pe documentul original pentru a vedea unde ai gresit. Fii atent la toate corectiile si exerseaza!

Cunoaste partile de vorbire

Acum ca stii multe cuvinte, ar trebui sa stii cum sa le folosesti intr-o propozitie. Poti face acest lucru prin alocarea tuturor cuvintelor pe care le cunosti in parti ale vorbirii. Trebuie sa stii acest lucru atunci cand inveti gramatica, deoarece partile de vorbire iti vor spune cum sa utilizezi cuvantul intr-o propozitie.

Respectand  aceste recomandari invatarea limbii engleze va fii mult mai usoara pentru elevii de clasa a 6 a.Combinarea  tehnicilor de studiere pot avea cu adevarat succes atunci cand inveti o noua limba, nu doar limba engleza. De asemenea, pot fi si alte tehnici care sa te ajute si trebuie doar sa le identifici pe cele care sunt potrivite pentru tine.

NapocaNews