Edilul reales al ClujuluI, Emil Boc, a declarat că realizarea metroului din Cluj va dura mai puțin decât a celui din Drumul Taberei, întrucât proiectul este deja într-o fază avansată, iar Uniunea Europeană investește în tehnologii verzi, nepoluante.

„Eu cred că da (construcția metroului din Cluj va dura mai puțin decât a celui din Drumul Taberei -n.red.) pentru că noi suntem deja într-o fază destul de avansată raportat la termenul de începere a lucrărilor și oarecum se aliniază și astrele mai bine pentru noi poate decât pentru București, pentru că acum Uniunea Europeană susține cu toată convingerea tot ce înseamnă tehnologii verzi nepoluante și alternative la mășină că mijloc de transport. Deci nimerim pe un context 2021-2027 în care întreagă Uniune Europeană sprijină modalitățile alternative de la mășină”, a declarat primarul Emil Boc, la Aleph News.

Edilul clujean a mai arătat că „este obligatoriu” ca la Cluj să se treacă la mijloace de transport alternative la mașină, pentru reducerea poluării și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Deocamdată Clujul nu are niciun kilometru de metrou.

NapocaNews