Mai multe zboruri vor fi reluate în acest an de pe Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” Cluj. Angajații aeroportului au fost readuși la muncă și se pregătesc noi curse spre câteva destinații.

În condițiile actuale impuse de pandemia de coronavirus, a fost redus numărul zborurilor la jumătate, iar numărul de pasageri dintr-un avion a fost scăzut la 30%.

Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” Cluj se pregătește pentru reluare unor zboruri cu respectarea strictă a măsurilor de siguranță.

David Ciceo, directorul aeroportului a declarat că aproximativ 8 zboruri vor fi reluate în perioada următoare:

Avem 22 de destinații, față de 44 câte am avut anul trecut în luna octombrie. Din păcate s-a redus la jumătate din cauza acestei crize, în ce privește numărul de pasageri este undeva la 30% față de aceeași perioadă din 2019. Deși numărul de mișcări este la jumătate, numărul de pasageri este mai mic datorită scăderii gradului de încărcare. Se iau în vedere reluarea mai multor zboruri, aproximativ 8 destinații, având în vedere noile condiții, pasagerii care vin din anumite țări trebuie să intre 14 zile în carantină și asta ne afectează 10 destinații, este posibil să urmeze să fie inclusă pe această listă și Germania. În ce privește reluarea zborurilor este prognozat acum să se reia Viena în 4 decembrie, Liverpool 22 octombrie, Veneția Treviso 3 decembrie, Zaragoza 4 decembrie, Madrid 1 noiembrie, Bologna 1 noiembrie, Charleroi Bruxelles 30 octombrie, Roma Ciampino 30 octombrie. Dar îi rugăm pe pasageri să țină legătura cu companiile aeriene pentru că sunt modificări foarte dese ca urmare a restricțiilor impuse de alte țări, dar și de România. Noutatea este zborul de Abu Dhabi care este programat să înceapă în data de 17 noiembrie 2020. (David Ciceo)

La sosirea din anumite zone se impune pasagerilor să intre in carantină 14 zile. Pentru a crește numărul persoanelor care călătoresc se discută scoaterea acestei măsuri de carantinare și înlocuirea ei cu testarea.

NapocaNews