Moment simbolic unic anunțat în memoria victimelor pandemiei de coronavirus și ale războaielor. Liderii celor mai mari religii ale lumii, printre care se numără și Papa Francisc și Patriarhul ortodox Bartolomeu I, vor fi protagoniștii unui eveniment spiritual istoric.

Liderii religioși se vor ruga în diferite lăcașuri în ziua de marți după-amiază. La Vatican vor fi prezenți Papa și Bartolomeu I, însoțit de reprezentanți ai diverselor biserici ortodoxe și protestante. Islamul va fi reprezentat de Mohamed Abdelsalam Abdellatif, budismul de Shoten Minegishi, iar cultul mozaic de Haim Korsia.

După aproximativ o oră, toți reprezentanții religioși se vor reuni în cadrul unui eveniment la care va participa și Sergio Mattarella, președintele Italiei, în Piața Campidoglio de la Roma.

Întâlnirea internațională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii va fi succedată de proclamarea Apelului pentru Pace și de aprinderea candelabrului păcii. În plus, va fi păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor pandemiei de COVID-19 și a războaielor, precum Războiul Civil din Siria.

NapocaNews