Poliţia din provincia Mecca ”a arestat un cetăţean care a atacat o gardă de securitate de la consulatul Franţei cu un obiect ascuţit şi pe care l-a rănit uşor”, a relatat SPA, fără alte detalii.

Potrivit dpa, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Mohammed al-Ghamdi, atacatorul ar fi un individ de circa 40 de ani. Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.

Informaţia a fost confirmată şi de Ambasada Franţei la Riad. ”Atacatorul a fost imediat arestat de forţele de securitate saudite după atac.

Paznicul a fost transportat la spital şi viaţa sa nu este în pericol. Facem apel la compatrioţii noştri aflaţi în Arabia Saudită să dea dovadă de vigilenţă maximă”, a transmis ambasada franceză într-un comunicat citat de AFP.

”Ambasada Franţei condamnă ferm acest atac împotriva unei legaţii diplomatice pe care nimeni nu-l poate justifica”, a mai menţionat ambasada, potrivit EFE. Misiunea diplomatică şi-a exprimat speranţa că ”autorităţile saudite vor clarifica acest atac şi vor garanta securitatea companiilor şi a comunităţii franceze în ţară”.

Atacul din Jeddah are loc pe fondul apelurilor la boicotarea produselor franţuzeşti şi a nemulţumirii exprimate de mai multe ţări musulmane, printre care şi Arabia Saudită, după agitaţia stârnită de cuvintele preşedintelui francez Emmanuel Macron care a promis că nu va „renunţa la caricaturile” cu profetul Mahomed, invocând dreptul la liberă exprimare.

NapocaNews