UEFA a anunţat că spectatorii vor avea acces la meciurile de fotbal din competiţiile pe care le organizează forul european începând cu săptămâna viitoare, dar numai în ţările în care autorităţile naţionale permit acest lucru.

Fanii vor putea ocupa maximum 30% din capacitatea stadioanelor, iar suporterii echipelor oaspete nu vor avea acces momentan.

În plus faţă de limitarea prezenţei la 30% din capacitatea stadionului vor fi impuse şi reguli de distanţare socială, dar şi alte măsuri, cum ar fi purtarea măştii.

Astfel, partidele Islanda – România şi Norvegia – România se vor putea disputa cu spectatori ai ţărilor gazdă, dacă reglementările naţionale din cele două ţări vor permite acest lucru la ora partidelor.

De asemenea, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, susține că săptămâna viitoare ar urma să ofere mai multe informații despre revenirea suporterilor pe stadioanele de la noi din țară. El a admis că partida România – Norvegia, din data de 15 noiembrie, ar putea fi primul meci la care să se permită accesul suporterilor în tribune, în număr limitat.

NapocaNews