Thailanda a întâmpinat primul grup de turişti în ultimele şapte luni, ca parte a unui experiment menit să testeze dacă este posibilă o deschidere mai largă, după ce pandemia a afectat economia regatului, scrie publicaţia Malaysia Today, potrivit news.ro.

Un grup de 39 de turişti chinezi a aterizat marţi seara pe Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok, zburând de la Shanghai.

Vizitatorilor li s-au făcut controale de sănătate şi li s-a dezinfectat bagajul, înainte de a-şi lua îmbrăcămintea de protecţie şi de a fi ţinuţi timp de două săptămâni în carantină.

„Este un semn binevenit că străinii sunt încrezători în măsurile noastre de siguranţă. Am instruit oficialii să aibă grijă de turişti, deoarece dacă turiştii sunt în siguranţă, şi thailandezii sunt în siguranţă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Anutin Charnvirakul.

Un al doilea grup de 147 de turişti chinezi din Guangzhou urmează să sosească în Thailanda săptămâna viitoare, urmat de un zbor din Scandinavia în luna noiembrie.

Pandemia a ”îngenunchiat” economia ţării din Asia de Sud-Est, opt milioane de persoane fiind aşteptate să-şi piardă locurile de muncă până la sfârşitul anului.

Multe dintre aceste pierderi vor fi în sectorul turismului, într-o ţară care a înregistrat 40 de milioane de sosiri internaţionale în 2019.

Agenţiile de turism oferă un sistem special de vize turistice, pentru 1.200 de locuri, şi le permite turiştilor să rămână în Thailanda timp de până la nouă luni.

NapocaNews