Pelerinajul de la pestera Sfantului Andrei se organizeaza, luni, 30 noiembrie, in conditii speciale din cauza pandemiei. Autoritatile au organizat filtre pentru a se asigura ca toata lumea care merge la Pestera Apostolului respecta restrictiile impuse. Insa, potrivit regulilor, doar localnicii se pot inchina acolo.

 La locul unde se formase un convoi de masini cu pelerini, un preot a coborat din autoturism, a filmat convoiul de masini si le-a transmis autoritatilor sa le fie rusine, desi adunarea religioasa a fost interzisa in plina pandemie COVID, scrie Antena 3.

Preotul care a afilmat convoiul de masini FOTO Antena3

„Mergem la slujba, sigur. Dar m-am oprit putin sa vad, ca vin tocmai de la Constanta si nicio masina de politie in oras, vad ca toata lumea este aici, blocata la Ion Corvin. Pentru ce? Sa le fie rusine!”, a transmis preotul.

Conform datelor centralizate de fortele de ordine, la slujba religioasa ar fi participat aproximativ 150 de membri ai clerului bisericesc, circa 120 de credinciosi sositi individual, 20 de voluntari prezenti pentru serviciile de catering si membri ai unei delegatii crestine sositi cu opt microbuze de cate opt locuri, a mai mentionat prefectul judetului Constanta pentru Agerpres.

NapocaNews