Premierul armean Nikol Pashinyan s-a declarat sâmbătă optimist cu privire la viitorul cooperării militare între Erevan şi Moscova, după înfrângerea militară a ţării sale în conflictul din regiunea Nagorno-Karabah cu forţele azere, transmite AFP.

”Sperăm că vom putea consolida cooperarea cu Rusia nu doar în domeniul securităţii, ci şi cooperarea militară şi tehnică”, a declarat Pashinyan, în timpul unei întrevederi la Erevan cu ministrul rus al apărării Serghei Şoigu.

”Evident, a existat o perioadă dificilă înainte de război, dar situaţia de astăzi este chiar mai dificilă”, a adăugat şeful executivului armean.

La 9 noiembrie, Armenia şi Azerbaidjanul au încheiat, cu medierea Rusiei, un acord de încetare a focului în Nagorno-Karabah, după şase săptămâni de confruntări violente. Azerbaidjanul a recuperat astfel zone pe care nu le mai controla de trei decenii.

Acordul de încetare a focului a pus capăt acţiunii militare în Nagorno-Karabah şi în jurul său, enclava fiind recunoscută pe plan internaţional ca parte a Azerbaidjanului, dar populată majoritar de etnici armeni.

NapocaNews