Coaliția STOP 5G România a adresat pe 1 noiembrie 2020 o scrisoare Patriarhiei Române, în care face apel către B.O.R. să evalueze riscurile implementării tehnologiei de comunicații 5G în România, „să ia poziții îndreptătoare, să sfătuiască și să călăuzească, informată fiind despre lucrările dăunătoare ale acestor tehnologii, care aduc atingere moralei creștine, care pun în pericol viața, sănătatea sufletească și libertatea creștinului ortodox și ale tuturor cetățenilor acestei țări”.

Semnatarii scrisorii atrag atenția că promovarea tehnologiei 5G este urgentată sub pretextul nevoii de progres, însă fără a se lua în calcul impactul pe termen mediu și lung pe care aceasta îl va avea asupra sănătății fizice, psihice, spirituale a oamenilor, ignorându-se și tehnologiile alternative care ar aduce beneficii similare contra unor riscuri mai mici.

Potrivit unui studiu bazat pe cercetările unui colectiv multidisciplinar de la o universitate americană și una britanică, un câmp magnetic poate induce o reducere de 32,8% a credinței în Dumnezeu, în puterile cerești netrupești și în Viața Veșnică. Radiația electromagnetică produsă de tehnologia 5G, de 20 de ori mai puternică decât cea a tehnologiilor deja dăunătoare existente în prezent, are efecte la nivelul cel mai profund al ființei umane, producând alterarea conștiinței, alterarea credinței și comportamentului religios, ruperea legăturii oamenilor cu Dumnezeu și îngrădirea capacității de transcendență.

NapocaNews